Metin Şentürk kimdir?

0
1

Metin Şentürk, 16 Mayıs 1966 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Ailesi Kosova’dan göçüp İstanbul Fatih’e yerleşmiş, 7 çocuklu bir ailenin sondan ikinci çocuğudur. Sonradan babası dahil ailesinden altı kişi de çeşitli sebeplerle kör oldu.

Metin Şentürk, 3 yaşında masadan düşme sonucu gözlerini kaybetti. İstanbul İstinye körler okulunda 8 yıl yatılı okuyarak eğitim aldı. Ardından Büyükçekmece lisesinde normal öğrencilerle birlikte okuyarak mezun oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarından 1988 yılında mezun oldu.

İlk albümü başarı sağlamadı ancak 4 yıl ara verdikten sonra iyi bir çıkış yaptı. Kahpe Bizans filminde küçük bir rol oynadı. Şevket Altuğ ile birlikte Kanal D’de yayımlanan Unutma Beni adlı dizide oynadı. Çocuk yaşta kör olan Metin Şentürk, adeta kör talihine inat, başarıya ve şöhrete ulaştı. Körlüğüyle hep dalga geçmiş, bu zamana kadar ‘göz ve görmek’ ile alakalı ne kadar espri varsa yapmış biridir. Uçak kullandı, denize daldı, paraşütle uçtu.

Metin Şentürk, Tansu Çiller döneminde DYP İstanbul Milletvekilliğine aday olmuştu ama seçilemedi.

Dünya Görme Engelliler araba ile hız rekorunu 315 km. ile kırdı. CPS ile ölçülen 303 km. ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Metin Şentürk, Avrupa’nın dev elektronik mağazalar zinciri Media Markt’ın yeni Reklam yüzü “Dr Şen” karakteri olarak reklam filmlerinde ve birkaç sinema filminde de oynadı.

Metin Şentürk, Mayıs 2006 yılında Fulya Kalkavan ile evlendi. 2012 Şubat ayında eşi boşanma davası açtı. Ancak Nisan 2012 de eşi ile barışarak boşanmaktan vazgeçtiler.

Filmografisi

2013 Vay Başıma Gelenler – Sorgu Memuru

2010 Çocuklar Duymasın

2010 Çok Güzel Hareketler Bunlar – Kendisi

2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım – Konuk Oyuncu

2006 Yaprak Dökümü – Metin Bey

2005 Sonradan Görme – Levent

2004 Cennet Mahallesi – Kendisi

2002 Unutma Beni – Aliş

2002 Reyting Hamdi – Doktor Metin

2002 En Son Babalar Duyar – Kendisi

1999 Kahpe Bizans – Bizans Askeri

1994 Alem Buysa – Konuk Oyuncu

1993 Süper Baba – Konuk Oyuncu

Albümler

1987 Elimdeki Fotoğrafın

1991 Bırakma Beni

1992 Allah Biliyor

1993 Yaktın Beni

1995 Sana Aitim

1996 Son Nokta

1997 Dünya Güzeli

1999 Sahte Dünya

2000 Hazinem

2001 Yolun Yarısı

2002 Dönmem Gerek

2003 Kalpten Kalbe

2006 Masal

2008 Zamanda Yolculuk

2009 Metin Şentürk ile Türk Sanat Müziği

2012 Bana Sen Lazımsın

2015 Kelebek- Milliyet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here